НОВИНИ

Опасна пешеходна пътека в Пловдив

bnt avatar logo
от БНТ
11:37, 31.05.2022
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Жители на един от големите пловдивски квартали "Каменица" всеки ден рискуват, докато пресичат пешеходната пътека на натоварената улица "Лев Толстой". Само в рамките на един месец, докато е в България, американската звезда в кеча Мирослав Петров на два пъти едва се разминава от тежък сблъсък с профучаващите коли. От общинската администрация се ангажираха с проблема.

Въпреки че упражнява тежък и опасен спорт в САЩ, една от звездите на Световната федерация по кеч Мирослав Петров се чувства най-застрашен в моментите, когато пресича на пешеходната пътека пред дома си в родния Пловдив.

Потърпевши като него са мнозина, разказват хората от квартала. В района има четири училища, едното от които е съвсем наблизо. А боята на пешеходната пътека е почти напълно изтрита. От общинското предприятие за организация и контрол на транспорта обещаха да се заемат с проблема.

"На първо място възстановяване на хоризонталната маркировка, осветление, поставяне на светещи пътни знаци. Стартирала е процедурата по закона за обществени поръчки за избор на изпълнител за полагане на хоризонтална маркировка на територията на цялата община", заяви инж. Румяна Георгиева, "Безопасност на движението" към ОП ОКТ-Пловдив.

Новата маркировка ще бъде поставена до два месеца, гарантираха от общината. Те призоваха органите на полицията да засилят контрола в района, защото поставените колчета за ограничаване на паркирането на тротоара непрекъснато се премахват незаконно и това кара дори майките с колички да лавират на пътното платно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Убийство във Врачанско - задържани са двама мъже
Убийство във Врачанско - задържани са двама мъже
Националите по футбол подкрепиха благородна кауза
Националите по футбол подкрепиха благородна кауза