Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Опасни незаконни гонки в Благоевградско

от БНТ
10:31, 20.09.2022
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Зрители на БНТ сигнализираха за провеждането на незаконни гонки в късните часове на нощта. Мястото, където се организират, е на правия пътен участък между селата Дъбница и Хвостяне. В същия район тази година живота си загубиха двама младежи. Последният инцидент стана преди по-малко от седмица.

Според хората от района участъкът между селата Дъбница, Хвостяне и Блатска е особено опасен, защото много шофьори не спазват ограниченията за скоростта. Освен това почти всяка вечер младежи организират гонки с коли.

"Много бързо се кара, не гледат, не внимават изобщо. Младите не се съобразяват, дрогирани ли са или са пияни, не знам", споделя Найле Зюмрудова.

Жители на селата смятат, че за да спрат инцидентите на пътя трябва да се вземат предпазни мерки, а шофьорите да бъдат проверявани дали карат след употреба на наркотици и алкохол.

"Предполагам някакви лежащи полицаи трябва да се сложат, населено място се води, пък няма лежащи полицаи, в Хвостяне имаше, но ги махнаха. Полиция има иначе, обикалят местните полицаи, те не могат постоянно да стоят, не са едно или две кръстовища, знаци има", каза още Абдин Мейзин.

От Областната дирекция на МВР в Благоевград казаха, че при тях не са постъпвали сигнали за организирани гонки. Въпреки това служители правят проверки както в този, така и в други участъци на областта. Наказанието за организиране или участие в така наречените гонки е отнемане на шофьорската книжка за година и глоба до 3000 лева.

Вижте още във видеото.

Автор: Владислава Миланова

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Какво време ни очаква през октомври?
Какво време ни очаква през октомври?
Откриха 250 варела с химикали, разхвърляни из София
Откриха 250 варела с химикали, разхвърляни из София