НОВИНИ

Опасно горещо и в близките дни

опасно горещо пазим жегите
bnt avatar logo
от БНТ
12:55, 13.08.2024
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Предупреждение за опасно горещо време е в сила и днес в цялата страна, с изключение на Черноморското крайбрежие. Очакванията са за максимални температури в областите с оранжев код от 38° до 41°, в останалата част от страната между 36° и 38°, в София около 35°, на морския бряг от 29° до 34°. Ще остане почти безоблачно, със слаб, в източните райони и по Черноморието умерен източен вятър.

Жълт код за опасно високи температури остава в сила и утре в почти цялата страна, a в много райони предупреждението за пореден ден е от втора степен оранжев код за максимални температури от 38° до 40° на сянка.

В останалата част от страната следобед се очакват стойности между 35° и 38°, на морския бряг между 28° и 32°. Ще преобладава слънчево време, но ще има и следобедни превалявания, главно в планинските части в западната половина. Ще духа слаб, в източните райони и по Черноморието умерен вятър от изток-югоизток.

С продължаващото горещо и ветровито време утре се увеличават районите с екстремален риск от пожари, при които възникналите огнища са много трудни за овладяване.

Ветровито и необичайно топло ще бъде и в планините и утре, където също ще има следобедни валежи с по-голяма вероятност в масивите от Западна България.

И през следващите дни ще има изолирани следобедни превалявания, главно в планинските райони от Западна България, но ще остане много горещо.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иван Кондов ще бъде министър на външните работи в новия кабинет?
Иван Кондов ще бъде министър на външните работи в новия кабинет?