НОВИНИ

Опасно горещо в почти цялата страна

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
12:28, 21.08.2023
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Днес е първият от поредица дни с предупреждение за опасно горещо време в почти цялата страна. Очакванията са за максимални температури в повечето райони между 35 и 39 градуса, в София 34°, на морския бряг от 29° до 34°.

Вероятност за следобедни превалявания има в крайните западни планински райони. Ще духа умерен в югоизточните райони временно силен североизточен вятър, който в комбинация с горещото време увеличава риска от възникване на пожари и трудното им овладяване.

И утре ще бъде опасно горещо. Предупреждение от първа степен е обявено в почти цялата страна. Максималните температури ще бъдат между 35 и 38 градуса, в София около 33°. Ще бъде слънчево и по-малко ветровито със слаб в Източна България умерен вятър от изток-североизток.

Слънчево и горещо ще бъде утре и по Черноморието с максимални температури между 30 и 33 градуса. Вятърът и там ще бъде слаб до умерен с посока от изток-североизток. Вълнението на морето ще е слабо, а температурата на морската вода е 25°-26°.

В планините ще преобладава слънчево време, но на отделни места са възможни превалявания. Ще остане необичайно топло с умерен вятър с посока от изток-североизток.

През следващите дни ще остане все така много горещо. Ще бъде и предимно слънчево с вероятност за изолирани следобедни превалявания, в четвъртък придружени на места и от гръмотевици.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
9 комплекта медали и 19 квоти за Париж 2024 ще бъдат раздадени на световния шампионат по художествена гимнастика
9 комплекта медали и 19 квоти за Париж 2024 ще бъдат раздадени на световния шампионат по художествена гимнастика
Фандъкова представи проектобюджета на София
Фандъкова представи проектобюджета на София