НОВИНИ

Опасно горещо време в първия ден от работната седмица

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 10.06.2024
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

В понеделник ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен южен вятър. Минималните температури ще бъдат от 16° до 22°, в София - около 17°, а максималните в по-голямата част от страната - между 33° и 38°, на места в Горнотракийската низина и по-високи, в София - около 34°.

И по Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 27° и 30°. Температурата на морската вода е около 23 - 24°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

И в планините ще е слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 26°, на 2000 метра - около 18°.

Във вторник ще се задържи много горещо. Ще бъде предимно слънчево и почти тихо или със слаб юг-югозападен вятър.Вероятността за валежи е малка, но все пак не е изключено след обяд в планинските райони в Западна България на отделни места да превали.

В сряда вятърът временно ще се ориентира от запад-северозапад. След обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност, на места ще има и краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. В северозападната част от страната дневните температури ще са с 4 - 5 градуса по-ниски, но в южните и източните райони ще се задържат без промяна.

В четвъртък на повече места от запад на изток ще превали и прегърми. Има повишена вероятност на места явленията да са интензивни, а валежите – значителни. Ще има и условия за градушки. Вятърът отначало ще е от изток-югоизток, впоследствие ще се ориентира от северозапад и ще започне да прониква относително по-хладен въздух.

В петък ще има променлива облачност и на места, главно в югоизточните райони и планините, са възможни краткотрайни валежи. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, а максималните температури в повечето места ще са между 25° и 30°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Следизборно: Около 33% избирателна активност и поне 15% сгрешени протоколи в Благоевград
Следизборно: Около 33% избирателна активност и поне 15% сгрешени протоколи в Благоевград
След вота: Победители и победени
След вота: Победители и победени