НОВИНИ

Опасно кръгово кръстовище пресича най-натоварените улици в Благоевград

bnt avatar logo
от БНТ
08:55, 19.07.2022 (обновена)
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Опасно кръгово кръстовище, пресичащо най-натоварените улици в Благоевград, създава предпоставка за инциденти с пешеходци и блокира града в най-натоварените от автомобили часове. За това сигнализират автомобилните специалисти в областния център. Според тях кръговото кръстовище трябва да бъде премахнато изцяло и районът да се регулира по друг начин.

Временното кръгово кръстовище, пресичащо булевардите "Димитър Солунски" и "Васил Левски", е едно от най-честите места, където агресивните и нетърпеливи шофьори създават опасни ситуации. На мястото от години има монтирана светофарна уредба, която обаче е изключена и не работи.

"Трябва да се премахне по възможно най-бързия начин, да се пусне светофарната уредба, там светофарният цикъл е много добре настроен, има си лента за ляво, лента за дясно и направо, строго регламентирано е преминаването, така че не виждам защо беше направено това кръгово движение. Другото е, че на кръговото има жп прелез, при преминаването му автомобилите не изчакват и преминават направо в кръговото и там изчакват. Хората си спират вътре в кръстовището, в кръговото, пускат си аварийни и си пазаруват", заяви Георги Бързаков, автомобилен експерт.

Вече няколко години заради липсата на достатъчно добра регулация кръговото кръстовище на булевард "Димитър Солунски" е едно от най-натоварените в града.

В писмена позиция до БНТ от община Благоевград обясниха, че вече е изготвен проект за въпросното кръстовище, като е предвидено от временно то да стане постоянно. От там предвиждат още до края на 2023 година кръстовището да бъде направено по всички европейски изисквания, за да няма инциденти.

Вижте още във видеото.

Репортер: Али Мисанков

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Алекси Кесяков: Нивото на аварийността по пътищата е като миналата година
Алекси Кесяков: Нивото на аварийността по пътищата е като миналата година
Борислав Сандов, ДБ: Аз не виждам какви преговори може да водим с "Газпром"
Борислав Сандов, ДБ: Аз не виждам какви преговори може да водим с "Газпром"