Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Опит за нападение срещу горски служители е извършен край Дупница

от БНТ , Източник: БТА
22:20, 01.02.2023
Чете се за: 02:00 мин.
Криминално
опит нападение горски служители извършен дупница
Снимка: Архив/БГНЕС
Слушай новината

По време на дежурство в местността "Вангелова чешма", на територията на Териториалното поделение на Държавно горско стопанство (ДГС) "Дупница", горски служители са попаднали в капан, организиран от жители на "Гиздова махала" в Дупница, съобщиха от Югозападното държавно предприятие (ЮЗДП).

По данни на служителите на ДГС Дупница, инцидентът е станал около 23.00 часа на 30 януари. Двама горски служители са дежурили в района на разклона за сметището на град Дупница, когато видели фарове на приближаващи се автомобили, идващи от "Гиздова махала". Колите спрели на около 500 метра от служителите, а група от около 50 мъже, тръгнали към двамата служители. Двамата служители успели да се измъкнат от направения капан и да сигнализират компетентните органи.

"Няма пострадали, но това е пореден опит за нападение срещу наши служители", казаха за БТА от ЮЗДП.

От там уточниха, че районът е с висока концентрация на нарушения по Закона за горите. Имало е и предишни случаи на отправени заплахи за саморазправа с горски стражари в района, а подобни ситуации пречат на служителите да изпълняват задълженията си.

В тази връзка, в писмо до Районното управление на полицията в Дупница е предоставен списък с имена на шест-седем системни нарушители, многократно залавяни в момент на незаконна сеч на дървесина и е поискано съдействие за предотвратяване на подобни опити за саморазправа, казаха още от Югозападното предприятие. От там уточниха, че предстои и предприемането на по-сериозни мерки и засилване на патрулите.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Почистват грозните графити по фасадите на сградите в София
Почистват грозните графити по фасадите на сградите в София
Изложба на творби на едни от най-големите имена в турското съвременно изкуство
Изложба на творби на едни от най-големите имена в турското съвременно изкуство