НОВИНИ

Оранжерия за канабис разкриха при спецакция в Пазарджишко

ферма канабис разкриха спецакция пазарджишко
bnt avatar logo
от БНТ
14:08, 27.04.2023
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Оранжерия за канабис в с. Варвара разкриха при спецакция в Пазарджишко служители от РУ-Септември. Извършено е претърсване на къща, обитавана от 49-годишен мъж от селото, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Пазарджик.

На приземния етаж криминалистите открили обособена оранжерия от закрит тип за отглеждане на канабис. Тя била оборудвана със системи за контрол на осветлението, температурата и влажността на въздуха. Открити и иззети са 133 растения с обща маса от 22,880 кг.

По време на акцията екип на РУ-Септември е засякъл пред сградата на едно от училищата в града 28-годишен мъж, у когото е открито полиетиленово топче със суха марихуана.

Полицаи от сектор "Криминална полиция" при РУ-Пазарджик извършили претърсване в апартамент, ползван от 40-годишен жител на областния град. В жилището органите на реда намерили плик с бяло прахообразно вещество, което по-късно се оказало метамфетамин. Задържан е и 18-годишен младеж от село Пищигово с полиетиленово топче, съдържащо синтетичен канабиноид.

В хода на операцията са установени и задържани лица, извършили домови кражби, кражби от търговски обекти и от офиси на частни фирми.

Проверени са 1107 души, 892 моторни превозни средства, 8 пункта за изкупуване на метални отпадъци, 3 автоморги и сервизи, 14 заложни къщи и 16 търговски обекти. Регистрирани са 23 престъпления, образувани са 13 досъдебни производства, като в тази връзка са задържани за 24 часа 15 лица. Съставени са 93 акта за констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи.

Снимки: ОД на МВР-Пазарджик

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Амос Юга с трогателен жест към млад фен на ЦСКА след мача с Пирин
Амос Юга с трогателен жест към млад фен на ЦСКА след мача с Пирин
БФС потвърди, че Ботев Пд ще играе на "Колежа" до края на сезона
БФС потвърди, че Ботев Пд ще играе на "Колежа" до края на сезона