НОВИНИ

Орхидеи и мода се смесват в оранжерията на Ботаническата градина в Ню Йорк (СНИМКИ)

орхидеи мода смесват оранжерията ботаническата градина йорк снимки
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
16:16, 22.02.2024
Чете се за: 01:52 мин.
По света
Слушай новината

Изложбата на орхидеи в Ботаническата градина в Ню Йорк представлява причудлива смесица от мода и цветни творения. "Шоуто на орхидеите: "Цветята в модата" предлага на посетителите своеобразен пролетен отдих от зимата.

Изложбата включва изобилие от разноцветни и разнообразни орхидеи и аксесоари от различни растения. С ботаническия свят като муза, модните дизайнери Хилари Тейлър за "Колина Страда", Оливия Чен за "Дофинет" и Кристен Алпау създават причудливи произведения, изложени в оранжерията "Инид Хопт".

Още с влизането си посетителите виждат флоралните рокли на "Дофинет" върху манекени, подредени по удивителен начин на стълбище с огледала, заобиколени от орхидеи, циклами, папрати и палми. Тоалетите са изработени от цветни живи материи, включително украшения за глава от тиландсия или хуперзия.

Манекените потапят посетителя в атмосферата от 60-те години на миналия век с цветни слънчеви очила, ярки цветове и преливащи се, боядисани антуриуми като аксесоари. Други демонстрират по-изтънчена красота, като например манекен, обвит в оцветени в оранжево орхидеи и с обръч-фонтан с водни лилии.

В последната галерия е представена флоралната мода на "Колина Страда", използваща рециклирани материали. Творенията включват елегантна рокля без презрамки от миниатюрни фаленопсиси. Орхидеите са вдъхновявали художниците от векове и изложбата в Ботаническата градина в Ню Йорк, която ще продължи до 21 април, дава възможност на посетителя да се потопи в тяхното великолепие.

снимки: БТА

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Последно поколение палатки за реакция при извънредни ситуации закупи Държавният резерв
Последно поколение палатки за реакция при извънредни ситуации закупи Държавният резерв
Съдия Цариградска отказа да седне до прокурор Зартова на изслушването в комисията за Нотариуса
Съдия Цариградска отказа да седне до прокурор Зартова на изслушването в комисията за Нотариуса