НОВИНИ

Осъдиха 24-годишен от Карлово за блудство с дете

осъдиха годишен карлово блудство дете
bnt avatar logo
от БНТ
10:31, 12.02.2021
Чете се за: 01:25 мин.
У нас
Слушай новината

24-годишен мъж с инициали К.В. бе осъден, за това, че в края на ноември 2018 г., в Карлово чрез социална мрежа и приложение, използвайки потребителско име, е установил контакт с 10-годишно момиче, като е използвал информация, представена в профила ѝ, с цел извършване на блудствени действия.

Това е престъпление по чл.155 а, ал.2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура.

Районен съд Карлово е наложил на мъжа от Карлово наказание от 1 година и 8 месеца "лишаване от свобода" условно с изпитателен срок от 3 години и "глоба" в размер на 5000 лева. Делото е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие. Младият мъж признал вината си и всички факти и обстоятелства в обвинителния акт.

По делото е установено, че К.В. и малолетното момиче се запознали чрез профилите си в социална мрежа. К.В. поискал от детето да изпрати свои снимки, като впоследствие настоявал и за среща с цел да извърши блудствени действия. Бил е подаден сигнал в полицията и е било образувано досъдебно производство.

Определението на Районен съд Карлово подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд Пловдив

Автор: Станислава Христозова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВК Марица с нова лесна победа в НВЛ
ВК Марица с нова лесна победа в НВЛ
Australian Open остава без зрители
Australian Open остава без зрители