НОВИНИ

Осъдиха на 7 години затвор мъж, пребил дете с точилка

осъдиха години затвор мъж пребил дете точилка
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:36, 03.06.2022
Чете се за: 01:37 мин.
Криминално
Слушай новината

По обвинение на Софийска районна прокуратура 37-годишен мъж е осъден на 7 години затвор за нанесена тежка телесна повреда на малко дете.

На 08.08.2021 г. в жилище на ул. „Суходол“ в гр. София, обвиняемият Ю.И. нанесъл множество удари с ръце, крака и с дървен предмет тип „точилка“ в областта на главата на малолетния С.Д., вследствие на което му причинил тежка телесна повреда, изразяваща се в травма на главата, хематом в челно теменната област на главата и кръвоизлив под твърдата мозъчна обвивка.

Деянието е извършено с особена жестокост - чрез нанасяне на множество удари и в условията на опасен рецидив, тъй като Ю.И. е бил осъден за тежко умишлено престъпление на „лишаване от свобода“ ефективно.

По случая е образувано досъдебно производство. В хода на разследването са направени експертизи и са разпитани свидетели, от чиито показания станало ясно, че обвиняемият е имал връзка с майката на детето. На 08.08.2021г. тя била взела С.Д. в жилището на Ю.И. Детето се разплакало за баща си и това провокирало агресията на обвиняемия.

Софийски районен съд призна обвиняемия за виновен по повдигнатото му обвинение и наложи на Ю.И. наказание „лишаване от свобода“ за срок от 7 години, което той следва да изтърпи ефективно при първоначален „строг“ режим.

Присъдата подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Лаказет си тръгва от Арсенал
Александър Лаказет си тръгва от Арсенал
Кола падна в река Тунджа в Ямбол (ВИДЕО)
Кола падна в река Тунджа в Ямбол (ВИДЕО)