НОВИНИ

Осасуна елиминира Атлетик Билбао след продължения и едва за втори път ще спори за трофея от Купата на Краля

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:47, 05.04.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
осасуна елиминира атлетик билбао продължения втори път спори трофея купата краля
Слушай новината

Отборът на Осасуна стана първият финалист в тазгодишното издание на турнира за Купата на Краля, след като отстрани Атлетик Билбао в баското дерби на полуфиналите с общ резултат 2:1.

Съставът от Памплона влезе в този реванш с преднина от 1:0 след първата среща преди месец, когато единственото попадение в срещата реализира Абде Езалзузли, който е собственост на Барселона.

Авансът на Осасуна беше заличен обаче още в 19-ата минута, когато точен за домакините от Атлетик Билбао беше Нико Уилямс. По този начин испанският национал изравни общия резултат в сблъсъка, а след като до края на редовното време нов гол не падна мачът влезе в продължения.

В тях равенството се запази до 116-ата минута, когато гостите наказаха пропуските на своя съперник, а точен за тях беше Пабло Ибаниес.

С попадението си 24-годишният полузащитник се превърна в истински герой за Осасуна, класирайки тима за едва втория му финал в турнира за Купата на Краля след този през сезон 2004/05, когато отборът от Памплона губи трофея за сметка на Бетис.

През тази година последното препятствие пред Осасуна пък ще бъде дори по-сериозно, тъй като в другия полуфинал един срещу друг се изправят вечните съперници Реал Мадрид и Барселона. "Каталунците" имат аванс от 1:0 след първия двубой, а реваншът на "Камп Ноу" е в сряда вечер (5 април).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валежи от дъжд и сняг днес
Валежи от дъжд и сняг днес
Челси и Ливърпул отново не си отбелязаха голове в първия мач на "сините" без Греъм Потър
Челси и Ливърпул отново не си отбелязаха голове в първия мач на "сините" без Греъм Потър