НОВИНИ

Осигурено е спокойното протичане на работата на туристическите обекти за летния сезон

Министър Милошев съгласува всички програми за организация на водноспасителната дейност по българските плажове

осигурено спокойното протичане работата туристическите обекти летния сезон
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
10:20, 14.06.2024
Чете се за: 02:57 мин.
У нас
Слушай новината

С Постановление на Министерския съвет от 4 юни 2024 г., прието по предложение на министър Милошев, на концесионерите и наемателите на морски плажове беше дадена възможност да проведат спокойно летния сезон, така както го бяха програмирали и подготвили в своите програми. Във връзка с това, с бързина и отговорност, до 7 юни 2024 г. министър Милошев съгласува всички постъпили програми на морските плажове, полагайки близо 1500 подписа, което ще позволи нормалната и спокойна работа на туристическите обекти през настоящия летен сезон, съобщиха от Министерството на туризма.

Освен програмите за водното спасяване, министър Милошев съгласува и схемите за разполагане на преместваемите обекти и съоръжения на плажната територия, с което обезпечи законосъобразното им използване.

Всички изостанали от началото на годината документи бяха обработени и надлежно връчени на заинтересованите лица. Организацията на работата в Министерството на туризма, която създаде министър Милошев, цели именно навременно и бързо обработване на преписките. На концесионерите и наемателите на плажовете, на всички оператори в туристическия сектор, включително на представителните асоциации и на всички граждани е дадена възможност да се обръщат директно към кабинета на министъра с въпроси, мнения и становища.

Освен свързаните с морските плажове дейности, министър Милошев обърна особено внимание и на ускоряване на всички процедури за обработка на документите за категоризация на туристическите обекти и за всички други видове регламентация на дейностите и професиите в туристическия сектор.

Министър Милошев подписа 46 актуализирани удостоверения с определени вид и категория на места за настаняване и заведения за хранене и развлечения, във връзка с настъпили промени в обстоятелствата при юридически лица, извършващи туристическа дейност и вписани в Търговския регистър към Агенция по вписванията, както и 98 временни удостоверения за категоризиране и сертифициране на туристически обекти. Очаква се да заработят и нови 20 места за настаняване и заведения за хранене и развлечения, след като министър Милошев подписа заповед за откриване на процедура по тяхното категоризиране.

Администрацията на Министерството на туризма полага максимални усилия да бъде в полза на гражданите и туристическия сектор и в рамките на своята компетентност да разрешава наболелите въпроси.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полетите на летище София се изпълняват по разписание, въпреки лошото време
Полетите на летище София се изпълняват по разписание, въпреки лошото време
Смущения в електрозахранването в кв. "Горна баня" след бурята снощи
Смущения в електрозахранването в кв. "Горна баня" след бурята снощи