НОВИНИ

Осигуряват допълнителни психолози след агресията над ученик в Перник

класна стая училище
Снимка: Архив
bnt avatar logo
от БНТ
15:46, 14.11.2023
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Мобилна група от психолози към Министерството на образованието и науката заедно с представител на Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование ще окажат помощ на място с детето, станало обект на агресия в Перник. Те ще работят и с всички останали ученици свидетели и участници в недопустимия случай. Психолозите ще останат на място колкото време е необходимо.

Министерството на образованието и науката започва и цялостна проверка, за да се провери взети ли са всички мерки за превенция на подобни ситуации, имало ли е други сигнали и нередности, за които не са били уведомени в Регионалното управление на образованието и какви действия се планират в бъдеще.

При нужда Министерството на образованието ще съдейства с психологическа подкрепа и за семейството на детето, станало жертва на агресия, както и с подкрепа за повишаване на квалификацията на преподавателите за реакция в подобни ситуации.

По-рано днес стана ясно, че публикуваният вчера клип в социалните мрежи, на който се вижда как ученик със специални образователни потребности от Перник е малтретиран и бит от момиче, е обект на разследване от страна на компетентните органи.

Кметът на община Перник Станислав Владимиров се срещна и разговаря с момчето, заснето в клипа.

По случая е подаден сигнал в Първо районно управление в града от страна на учебното заведение, в което учи момчето. Уведомена е била и Областната дирекция на МВР, а инспектори от "Детска педагогическа стая" са предприели незабавни действия по установяване самоличността на участниците във видеото.

Всички ученици от клипа, за който е установено, е е направен на 12 ноември, вече са идентифицирани и родителите им са уведомени за деянието.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Николай Денков вижда във вота на недоверие възможност за правителството да покаже свършеното
Николай Денков вижда във вота на недоверие възможност за правителството да покаже свършеното
Димитър Илиев: Ще търсим отговорност, защо мачът България - Унгария ще се играе без публика
Димитър Илиев: Ще търсим отговорност, защо мачът България - Унгария ще се играе без публика