НОВИНИ

Осигуряват над 300 млн. лв. допълнително подпомагане за земеделците и животновъдите

bnt avatar logo
от БНТ
12:31, 04.06.2022
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
Слушай новината

Над 300 млн. лева европейски и държавни средства са осигурени за допълнително подпомагане на земеделските стопани и животновъдите. Това заяви в Горна Оряховица министърът на земеделието Иван Иванов.

Средствата са предвидени за преодоляване на последствията от войната в Украйна. Иванов увери, че тази година от бюджета са отделени рекордно високи средства за борба с градушките и призова земеделските стопани да подават заявления, ако имат пострадали площи.

"По отношение на борбата с градушките ние сме направили всичко възможно. Тази година има изключително сериозен ресурс. Към момента средствата, с които ние разполагаме, са над 13 млн. лв., както за ракети, така и за самолетен способ, почти е покрита цялата територия на страната. Знаете, че тази година за първи път направихме този ход да покрием под 100% от пострадалите площи, това е един добър знак към българските земеделски производители. Аз ги призовавам да подадат заявления за своите пострадали площи, които са поразени от градушката, за да постъпим час по-скоро към обработване на документите, изплащане на обезщетенията", коментира Иван Иванов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Йомов и Кристиян Малинов под въпрос за мача срещу Грузия
Георги Йомов и Кристиян Малинов под въпрос за мача срещу Грузия
Левски започва подготовка с 10 футболисти
Левски започва подготовка с 10 футболисти