НОВИНИ

Осма поредна шампионатна победа за Балкан в НБЛ

новият център балкан ботевград иска спечели титлата купата тима
Снимка: БК Балкан (Ботевград)
bnt avatar logo
от БНТ
21:30, 21.03.2022
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Балкан продължи успешната си серия в Националната баскетболна лига след успех над Берое у дома с 85:76, съобщиха от Българската федерация по баскетбол.

Успехът бе осми поред за ботевградчани, които са със 17 победи и 4 поражения през сезона до момента. Берое е с 11-10.

Воден от Седариан Рейс Берое поведе с 12-6 в началните минути на двубоя. В края на частта обаче Балкан успя да навакса и дори поведе с 2 точки. Балкан започна силно втората четвърт и поведе със 7 точки след силни изяви на Дерик Маркс и Амад Рори. Берое обаче не допусна да изостане твърде много и на полувремето се оттегли с 3 точки пасив.

6 минути след началото на второто полувреме Берое отново поведе. До края на частта Балкан отново успя да си върне аванса. Тимът на Видич не допусна кош на съперника в последните 3 минути на частта и след серия 8-0 стигна до нов обрат. Ботевградчани взеха 4 преднина преди началото на последната решителна част. В последната част беройци се бореха до последно, но домакините удържаха успеха.

Най-резултатен за победителите с 24 точки бе Дерик Маркс. Амад Рори реализира 19, а по 12 добавиха Крисчън Джоунс и Митко Димитров.

Обина Олека бе над всички за Берое с 21 и 10 борби , 18 и 9 борби записа Седариан Рейнс ,а 13 – Джордан Бърнс.

Тази седмица предстои турнира за efnet Купа на България, а Балкан среща на четвъртфинал Ямбол. Мачът на ботевградчани е на 25 март в петък от 20.00 часа. Берое среща Черноморец в четвъртък от 17.00 часа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Затоплянето ще продължи
Затоплянето ще продължи
Радостин Василев определи думите на Дафовска като "неверни"
Радостин Василев определи думите на Дафовска като "неверни"