НОВИНИ

Остава ветровито до края на деня

bnt avatar logo
от БНТ
13:30, 11.04.2022
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

В много райони от страната валежите вече спряха, но в централните и в източните части на Северна България ще продължи да превалява и в следобедните часове, но вече слабо. До 9.00 ч. днес най-голямо е количеството, измерено във Враца - почти 40 литра на кв. метър. Ще бъде много ветровито. Скоростта на вятъра в Сливен вече надхвърли 100 км/ч.

Код жълто за опасно силни пориви остава в сила до края на деня в 19 области в страната.

Максималните температури днес ще бъдат между 10° и 15°, но поради силният вятър усещането ще бъде като за по-студено, от действителното време.

През нощта вятърът навсякъде ще отслабне, а облачността ще намалее. В котловините на Югозападна България ще бъде почти тихо и там ще има условия за слана. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, по Черноморието - от 3° до 5°.

Утре ще преобладава слънчево време, но в следобедните часове на места в Източна България е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Температури ще се повишат и максималните ще са между 14° и 19°.

Слънчево ще е и по Черноморието, в следобедните часове на места със слаби валежи от дъжд. И там вятърът ще е слаб до умерен от северозапад, а вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

И в планините ще бъде предимно слънчево. По-значителни увеличения на облачността ще има след обяд над масивите от Източна България, но ще бъде почти без валеж.

Ще духа умерен, по високите и открити части - силен северозападен вятър. Температурите и там ще се повишат и максималните в курортите ще са между 3° и 7°.

Циклонът, причина за валежите у нас, ще продължи да се изнася на североизток и утре ще вали все още Североизточна Румъния. В по-голямата част от Балканите ще бъде слънчево, а температурите ще се повишават.

До петък максималните температури ще продължат да се повишават, но сутрин ще остане твърде хладно и ще има условия за слани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България губи с 0-2 срещу Австрия на "Били Джийн къп"
България губи с 0-2 срещу Австрия на "Били Джийн къп"
Димитър Бербатов окуражи националите по щанги
Димитър Бербатов окуражи националите по щанги