Оставиха в ареста бащата на загиналите деца при пожар във Варна

от БНТ
13:02, 19.10.2021
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Апелативният съд във Варна отхвърли жалба на 37-годишния Е.Х., който заедно със съпругата си е обвинен в палеж с последвали значителни вреди и последвала смърт – престъпление по чл. 330, ал. 3 от НК. Съдът потвърди определената от първата инстанция мярка за неотклонение и остави в ареста бащата на двете деца, намерени мъртви в апартамент в ж.к. "Владислав Варненчик“.

Делото по жалбата за наложената мярка за неотклонение на 22-годишната майка бе отложено поради заболяване на младата жена.

Още през август е подаден сигнал за насилие над по-голямото дете от пожара във Варна

Сигналът за горящ апартамент във варненския квартал "Владислав Варненчик“, блок 406, вход 7, е бил подаден около 22.30 часа на 9 октомври 2021 г. При потушаването на пожара е установено, че в жилището има две починали деца – едното на 4 г. и другото на по-малко от една година.

В хода на работата по случая са извършени огледи на местопроизшествието, разпити на свидетели, иззети са веществени доказателства, назначени са редица експертизи. Продължава работата по изясняване на причините и обстоятелствата, довели до възникването на тежкия инцидент, както и до смъртта на двете деца. Съпричастността на двамата родители към възникването на огъня е установена и двамата са привлечени към наказателна отговорност.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Обявиха състава на женския отбор по футбол за мачовете с Турция и Португалия
Обявиха състава на женския отбор по футбол за мачовете с Турция и Португалия
Максимални температури от 15° до 20° днес
Максимални температури от 15° до 20° днес