НОВИНИ

Започна изпомпване на вода от "Вера Су", капитанът и помощникът му остават в ареста

bnt avatar logo
от БНТ
12:18, 19.10.2021
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
Слушай новината

Започна изпомпване на вода от борда на "Вера Су". Очаква се днес да започне операцията по разтоварване на заседналия кораб.

От сутринта на борда има водолази, които извършват оглед. На пристанището във Варна се подготвя хидравликата, с която ще бъде отводнен корабът, а по-късно ще бъдат надути и баржите, на които ще се товари карбамидът.

Започва операцията по разтоварването на "Вера Су"

Операцията все още не е започнала. Спомагателен кораб мина през терена, разшири мястото, няколко лодки качиха специален екипаж на борда, който извърши оглед.

Трите баржи, които са осигурени от Европейската комисия за морска безопасност, все още не са тръгнали към Камен бряг и не са надути. Очаква се операцията да започне към 15.00 часа.

Варненският апелативен съд остави в ареста капитана на кораба и втория помощник-капитан. Двамата обжалваха мерките за неотклонение. Мотивът за решението на магистратите е, че двамата могат да избягат и да се укрият.

Адвокатите им представиха договор за наем на жилище, което е наето от корабособственика и с това мотивираха искането си за оставане под "домашен арест", но то не беше уважено.

Репортер: Даниела Цекова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъж пое отговорност за катастрофиралия самолет на футболиста Емилиано Сала
Мъж пое отговорност за катастрофиралия самолет на футболиста Емилиано Сала
Синдикати и бизнес на протест заради високите цени на тока (Снимки)
Синдикати и бизнес на протест заради високите цени на тока (Снимки)