НОВИНИ

Оставиха в ареста двама мъже, нападнали полицаи в Стара Загора

оставиха ареста двама мъже нападнали полицаи стара загора
bnt avatar logo
от БНТ
15:17, 08.08.2023
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

Районният съд в Стара Загора е постановил най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двама мъже, обвинени за хулиганство и нанасяне на телесна повреда на полицейски служители пред нощно заведение. Това съобщиха от пресцентъра на съда.

Трима полицаи в Стара Загора са с леки наранявания след опит за арест на двама мъже

Оттам посочват, че от събраните по делото доказателства е налице обоснованото предположение, че и двамата обвиняеми са извършили престъпленията, за които са привлечени към наказателна отговорност. Според съда съществува реална опасност те да извършат друго престъпление, да се укрият или да попречат за разкриване на обективната истина.

На 6 август около 4.00 часа сутринта двамата мъже се намирали в нощно заведение в Стара Загора. Те били във видимо нетрезво състояние. Единият се почувствал зле и затова бил извикан екип на спешна помощ. Когато медиците и полицейските служители пристигнали пред дискотеката, двамата обвиняеми започнали да викат, блъскат, обиждат и отправят закани за саморазправа спрямо лекарските екипи и полицаите.

Oбвиняемите са оказали съпротива при задържането си и са нанесли леки телесни повреди на трима полицейски служители. След като са били отведени в сградата на Първо районно управление в Стара Загора, те са нанесли материални щети и в арестно помещение.

Към двамата мъже са предявени две обвинения - за нанесени леки телесни повреди на трима полицейски служители по хулигански подбуди и за унищожаване и повреждане на чужди вещи. Определението на съда подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд – Стара Загора в три дневен срок.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спасителна акция под връх Вихрен след сигнал за пострадало 15-годишно момче
Спасителна акция под връх Вихрен след сигнал за пострадало 15-годишно момче
Тотнъм обяви привличането на защитника на Волфсбург Мики ван де Вен срещу рекордна сума за клуба
Тотнъм обяви привличането на защитника на Волфсбург Мики ван де Вен срещу рекордна сума за клуба