НОВИНИ

Оставката на мениджъра на Манчестър Юн е одобрена от Глейзър

Оле Гунар Солскяер
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
10:09, 21.11.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Съсобственикът на Манчестър Юнайтед Джоел Глейзър e одобрил освобождаването на Оле Гунар Солскяер като старши треньор. Самият мениджър на "червените дяволи" е готов да напусне клуба след поражението с 1:4 от Уотфорд в събота.

Все още няма официално потвърждение, но според медиите в Англия всички висши фигури в тима, включително собствениците от семейство Глейзър, са наясно с бъдещето на норвежеца.

Журналистът Фабрицио Романо, запознат с делата на клуба, обяви, че официалното изявление на Манчестър Юнайтед за оставката на Оле Гунар Солскяер "по взаимно съгласие" вече е подготвено.

Според източника техническият директор Дарън Флетчър и треньорът Майкъл Карик са готови временно да ръководят отбора, докато Манчестър Юнайтед намери заместник.

В събота вечерта се проведе спешна онлайн среща на борда на директорите, на която е била обсъдена ситуацията на "червените дяволи".

По всичко изглежда, че поражението срещу Уотфорд ще е последният мач на Оле Гунар Солскяер начело на английския отбор. Най-вероятно той няма да води гостуването на Виляреал във вторник от Шампионската лига.

Мениджърът на „червените дяволи“ беше освиркан от фенове на Юнайтед след гостуването на „Викаридж роуд“.

Бившият треньор на Реал Мадрид Зинедин Зидан е най-често споменаваното име за заместник на Оле Гунар Солскяер на "Олд Трафорд".

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест срещу изборния туризъм блокира АМ "Марица" до обяд
Протест срещу изборния туризъм блокира АМ "Марица" до обяд
„Галъп”: 3,5% избирателна активност към 9.00 ч.
„Галъп”: 3,5% избирателна активност към 9.00 ч.