НОВИНИ

Остри реплики между БСП и ГЕРБ на тема образование

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
19:22, 10.02.2021
Чете се за: 01:22 мин.
У нас
остри реплики бсп герб тема образование
Слушай новината

Точно на тема образование - остри реплики в парламента между БСП и ГЕРБ. Критиките към управляващите бяха за съдържанието на учебниците. Според БСП един клас трябва да учи само по един учебник с опростено съдържание. От ГЕРБ отговориха, че в сферата на образованието са постигнали много.

"Учебниците на нишите ученици са написани сложно и неразбираемо. Историческите факти са изопачени от политически интерпретации. За тази промяна на истината и унижението на българщината ние българските данъкоплатци и граждани плащаме между 50 и 60 млн. за учебници. Това трябва да се промени", заяви Корнелия Нинова - председател на БСП.

"Засегнахте тема, която не трябва да се политизира, г-жо Нинова, учебниците се пишат от преподаватели, оценяват се от всички учители, от БАН. Само за този мандат на управлението на ГЕРБ и ОП средствата, вложени в образование, например за инфраструктура надвишават над 1 милиард лева. Именно това управляващо мнозинство заложи в учените програми изучаването на историята комунизма, нещо което дължим на българските деца", заяви Милена Дамянова - председател на Комисията по образование в НС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Избираме европейски прокурори: Изслушването приключва на 13 февруари
Избираме европейски прокурори: Изслушването приключва на 13 февруари
Българските евродепутати с призив за повече информация за ваксините в ЕС
Българските евродепутати с призив за повече информация за ваксините в ЕС