НОВИНИ

От Челси ремонтираха съблекалнята си заради оплаквания

Стамфорд Бридж Челси
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:25, 28.01.2022
Чете се за: 03:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Челси трябваше да ремонтира съблекалнята си за гости на стадион „Стамфорд Бридж“ след многократните оплаквания от страна на клубовете.

Размерът на стаята изглежда по-малък от обичайното, което наложи лондончани да направят реконструкция, за да спазят допълнителните противоепидемични мерки, наложени от Висшата лига.

От Челси разшириха съблекалнята за гости, като намалиха пресцентъра на „Стамфорд Бридж“, а с това направиха медийната зона по-малка.

Съблекалнята за домакините на това съоръжение винаги е била известна с това, че е много голяма и луксозна, в сравнение с тази за гостуващите тимове.

Правилата на Висшата лига сега гласят, че залите трябва бъдат с определен размер, за да могат играчите и представителите на тима да запазят необходимата дистанция, свързана с COVID-19 мерките.

Според The ​​Athletic оплакванията са дошли предимно от Ливърпул и Брайтън, които смятали, че съблекалнята не отговаря на протокола за коронавирус на лигата.

Ливърпул гостува на Челси на 2 януари, а след това се озова в центъра на скандала с COVID-19. Въпреки че и преди този двубой ситуацията при „мърсисайдци“ беше притеснителна заради варианта Омикрон, след мача с Челси ситуацията ескалира до краен предел - 14 души от екипа дадоха положителни тестове.

От Ливърпул са се оплакали също, че не е имало вентилация, както и отделна стая за дамите от щаба.

В тима на Челси никога не са се отнасяли с особено гостоприемство в това отношение. През 2020 г., на фона на пандемията, клубът премести съблекалнята за гости на северната трибуна. Мнозина се вбесиха, че е твърде далеч от терена.

„Губим почти три минути след почивката“, заяви ядосаният треньор на Саутхемптън Ралф Хазенхютъл през октомври 2020 година.

„Съблекалните са ужасно далече – трудно е да се стигне до тях. Тук няма комфорт “, обясни по-лаконично треньорът на Брайтън Греъм Потър.

Железопътната линия е основният проблем в случая. Тя се намира непосредствено зад източната трибуна и не позволява на Челси да разширява старите съблекални, които екипът използваше преди пандемията.

Заради натиска от страна на гостуващите клубове и Висшата лига, Челси жертва част от зоната за журналисти, за да могат гостите да се чувстват много по-добре.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Искат вот на недоверие за гръцкото правителство
Искат вот на недоверие за гръцкото правителство
Президентът на РСМ Стево Пендаровски се срещна с ОМО "Илинден"
Президентът на РСМ Стево Пендаровски се срещна с ОМО "Илинден"