НОВИНИ

От сдружението "Левски на левскарите" дариха 80 000 лева на ПФК Левски

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:19, 10.01.2023
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Сдружението "Левски на левскарите" обяви, че е превел на ПФК Левски сумата от 80 000 лева с цел да подпомогне погасяването на клубните задължение към НАП.

От сдружението уточняват, че това е вторият случай, в който те оказват безвъзмездна подкрепа към Левски, след като през миналата година те преведоха 100 000 лева по сметката на "Синия клуб".

"След проведени разговори с ръководството на ПФК Левски, Управителният съвет на Сдружението взе решение да преведе сумата от 80 000 лева на Клуба, която той нямаше възможност да обезпечи в толкова кратък срок, за погасяването на ключово и неотложно плащане към НАП. Всеки момент очакваме от Левски информация за успешно направения превод.

Така за втори път Сдружението предоставя жизненоважна финансова помощ на Левски, след безвъзмездното дарение от 100 000 лева на 20 юни 2022. С това свое действие за пореден път доказахме, че сме надежден партньор, на който Клубът може да се опре в критични моменти.

И през 2022 феновете се проявихме като най-ценния капитал за Левски - финансов и човешки - с участието си в множеството кампании подети от Клуба.

Участието в Сдружението е нещо повече. Това е дългосрочен ангажимент с поемане на отговорност за акумулиране на ресурс, който може да се използва в ключови моменти като настоящия. Използваме случая да благодарим на всички 1183 сини привърженици, които вече са част от Сдружението и да призовем всеки левскар да се присъедини към нас, за да бъде помощта ни още по-осезаема", написаха от сдружението.

Малко по-късно от ПФК Левски благодариха за дарението и разкриха, че получената сума е била използвана за неотложно плащане към НАП.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пчеларите готвят протест - браншът изнемогва
Пчеларите готвят протест - браншът изнемогва
Радослав Янков остана само на три стотни от класиране за 1/8-финалите в Бад Гащайн
Радослав Янков остана само на три стотни от класиране за 1/8-финалите в Бад Гащайн