НОВИНИ

От "Възраждане" поискаха оставката на здравния министър след трагичния случай във Враца

Милена Кирова
от Милена Кирова
10:32, 02.02.2022
5409
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

От "Възраждане" поискаха оставката на здравния министър като морален акт за трагедията във Враца.

Подробности вижте в прякото включване на Деси Маркова.

Лидерът на партията Костадин Костадинов определи случая като покъртителен и заяви, че самият той е бил в подобна ситуация на 27 декември. Според него оставката на здравния министър е морален акт. Той сравни случая с починалата жена със съдбата на жертвите на комунистическия режим.

"Заради протокола на здравните министри хората стоят на входа на болниците и отговарят на ред въпроси. Те се задават на хора, които са зле. Излиза човек и казва - "Ако не задам въпросите, ще ме уволнят." След това интервю на човека, трябва да му направят и тест. Тази жена поне са я приели вътре. Това е нарушение на правилата. Не бива да се учудваме, че страната ни е на първо място по смъртност в света заради изродската здравна система. Защото да видиш как една жена умира пред очите на детето си е изродско. Ние тук носим вина за това, което се е случило години наред - статуквото и ние, че не сме изринали статуквото. Този протокол можеше да бъде отменен. Един човек, един подпис. Не е направен", каза Костадинов.

От БСП отговориха на призива на Костадинов с молба да не превръща една човешка трагедия в знаме, което да развява от парламентарната трибуна.

"Господин Костадинов, моля ви се, не позволявайте да се раздават определения и тежки обвинения върху системата. Ние от 5 години повтаряме, че не работи. Има толкова трагедии. Не превръщайте една човешка трагедия в знаме, което да развявате от трибуната", каза Георги Михайлов от ПГ на БСП за България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Каракачанов се оттегля от лидерския пост във ВМРО, предлага трима съпредседатели
Каракачанов се оттегля от лидерския пост във ВМРО, предлага трима съпредседатели
ЦСКА отново ще издигне Димитър Бербатов за президент на БФС
ЦСКА отново ще издигне Димитър Бербатов за президент на БФС