НОВИНИ

От ВМЗ-Сопот настояват за спешна среща с Нинова

вмз сопот настояват спешна среща нинова
bnt avatar logo
от БНТ
12:30, 29.06.2022
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Синдикалните организации от оръжейния завод в Сопот настояват за спешна среща с вицепремиера и министър на икономиката Корнелия Нинова за решаване на възникналите проблеми в завода. Това се казва в официално писмо, изпратено до медиите.

Ето и цялото писмо:

Уважаема г-жо Нинова,

Силно сме притеснени от действията на новоназначеното ръководство на ВМЗ.

А именно от факта, че при няколкото срещи, които имахме с изпълнителния директор г-н Иванов за обсъждане бъдещето на завода и виждането му за по-нататъшното развитие и начин на работа единственото, за което той ни информира, е социалната политика, която смята да провежда.

На въпросите ни относно развитието на производството и обезпечаването му с необходимите материали ни беше отговорено, че това не е наша работа и не е въпрос, който може да обсъжда с нас.

Като синдикални организации, за нас социалната политика е много важна, но на първо място стои въпросът с производството на завода, защото без него такава не може да бъде провеждана. Вече имаме информация от наши членове, че в момента има липса на материали от основното производство, за чиято доставка няма яснота. Това от своя страна ще доведе ВМЗ до невъзможност да изпълнява договорите си, а от там и поемане на неустойки. Нашата основна грижа е запазване на работните места и редовното получаване на достойни трудови възнаграждения.

Уважаема Г-жо Нинова, настояваме за спешна среща с Вас и Вашия екип за решаване на възникналите проблеми във „ВМЗ“ ЕАД в противен случай за пореден път ще вземем необходимите мерки за запазване на нашия завод, като водещо дружество в оръжейната индустрия на България.

Заявяваме, че нашите синдикални действия нямат никакви политически мотиви, а са само и единствено в защита интересите на колектива на ВМЗ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трима българи пострадаха при тежка катастрофа в Сърбия
Трима българи пострадаха при тежка катастрофа в Сърбия
Йотова за изгонването на руските дипломати: Безпрецедентно решение на правителство, изгубило доверието на парламента
Йотова за изгонването на руските дипломати: Безпрецедентно решение на правителство, изгубило доверието на парламента