НОВИНИ

Отборът на Заубер във Формула 1 става Стейк през следващите два сезона

През 2024-а и 2025-а година базираната в Кюрасао компания ще бъде ексклузивен партньор на швейцарския екип, който от 2026-а година ще се състезава под името Ауди

ботас бърз първата свободна тренировка силвърстоун верстапен последен
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:01, 01.01.2024
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Заубер във Формула 1 ще се състезава през следващите два сезона под името Стейк Ф1, обявиха от тима навръх 1 януари.

През последните две години базираният в Швейцария екип участваше под шапката на Алфа Ромео като част от сделката с италианския автомобилен производител.

В края на 2023-а обаче договорът между двете страни изтече и предвид предстоящото влизане на Ауди в спорта след две години, от Алфа Ромео взеха решение да се оттеглят от Формула 1, което от своя страна даде възможност на компанията "Стейк" да стане основен спонсор на Заубер.

"Миналият сезон започна приключението на Стейк във Формула 1 и новата роля на Стейк Ф1 тима е естествената и вълнуваща следваща стъпка от този път", каза представителят на тима Алесандро Алуни Брави.

Брандът за залагания, забавление и лайфстайл "Стейк" стана партньор на Заубер още в началото на миналата година, а през следващите два сезона базираната в Кюрасао компания ще бъде ексклузивен партньор на тима, който е неизменна част от Формула 1 вече в продължение на 30 години и в кратки периоди от своята история работеше с популярни автомобилни производители като БМВ (2006-2009 г.) и Алфа Ромео (2019-2023 г.).

През новия сезон за екипа на Стейк във Формула 1 отново ще карат Валтери Ботас и Гуаню Джоу, които ще бъдат съотборници за трета последователна година.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стотици кукери участват във фестивала "Старчевата" в Разлог (Снимки)
Стотици кукери участват във фестивала "Старчевата" в Разлог (Снимки)
Момичета са първите бебета за 2024 година в София и Русе
Момичета са първите бебета за 2024 година в София и Русе