НОВИНИ

Отборите от Първа лига поздравиха всички българи по случай Деня на Освобождението

отборите първа лига поздравиха всички българи случай деня освобождението
bnt avatar logo
от БНТ
10:07, 03.03.2023
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборите от Първа лига отбелязаха подобаващо Деня на Освобождението - 3 март, като публикуваха поздравителни адреси на своите клубни сайтове и страниците си в социалните мрежи, с които се обърнаха към всички българи в деня, в който страната ни отбелязва 145 години от Освобождението на България.

Лидерът във временното класиране в първенството ЦСКА публикува специално видео, в което част от чужденците в отбора поздравиха на български всички наши сънародници по повод националния ни празник.

"Днес отбелязваме 145-ата годишнина от Освобождението на България. Свеждаме глава пред жертвите от Априлското въстание и хилядите опълченци, дали живота си в името на нещо свято. Затова Трети март е дата, белязана с особен смисъл – изстраданият в петвековно робство идеал за свобода", написаха от Левски.

"Днес се навършват 145 години от Освобождението на страната. На днешната дата ние почитаме паметта на всички знайни и незнайни герои дали живота си за благото на родината. Пожелаваме на всички хубав празник, здраве и светли бъднини. Да живее България!", поздравиха всички българи от Берое.

"На тази дата отбелязваме 145 години от Освобождението на страната ни от османско владичество и подписването на Санстефанския мирен договор между Русия и Османската империя. С него се слага край на Руско-турската война от 1877-78 година и се дава началото на Третата българска държава", написаха от Арда.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новостроящ се небостъргач горя в Хонконг
Новостроящ се небостъргач горя в Хонконг
История на Старозагорската епопея
История на Старозагорската епопея