НОВИНИ

Отделение в частна болница в Сливен пламна с COVID-19 – 7 заразени медици

bnt avatar logo
от БНТ
12:05, 03.06.2020
9646
Чете се за: 00:46 мин.
Още

Ново огнище на COVID-19 у нас, след като болестта се появи в Гастроентерологичното отделение в една от частните болници в Сливен.

С положителни проби са установени 7 медици: лекар, медицински сестри и санитари. Състоянието на всички е добро, увериха от общинския кризисен щаб.

Така въпросното отделение няма да работи през следващите 14 дни.

Стефан Радев, кмет на Сливен: Ще бъде затворено отделението по гастроентерология за дезинфекция. След дезинфекцията то на практика може да отвори, но всъщност голяма част от персонала е диагностициран. Другите отделения по гастроентерология в града и на Военна болница и на "Селимински" ще поемат болните, когато то не работи.

В частната болница вече са реорганизирали работата си. От снощи е започнала дезинфекцията на затвореното отделение. Продължават изследванията на медицинския персонал. Най-вероятно медиците са заразени от пациент с коронавирус. Установени са всички пациенти, преминали през отделението през последния месец.

Д-р Христо Режев, зам.- управител на МБАЛ "Хаджи Димитър" - Сливен: От гастроотделнието са изследвани 12 човека, от които положителни са 7. От тях един лекар, който е положителен и е настанен в инфекциозно отделение в болницата. Той е в добро състояние - колегата, но е настанен в болницата, също и старшата сестра на отделението е приета в болницата. В добро състояние са и двамата.

В Сливен за дезинфекция е затворена и детска градина, заради контактен служител със заразените медици. Предстои вземането на проби на персонала в цялото детско заведение.

Автор: Румяна Стефанова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зрелостниците на втора матура. Най-много желаещи има за английски език
Зрелостниците на втора матура. Най-много желаещи има за английски език
Силно земетресение от 6,8 по скалата на Рихтер разтърси Чили
Силно земетресение от 6,8 по скалата на Рихтер разтърси Чили