НОВИНИ

Отиде си Нери Терзиева

отиде нери терзиева
bnt avatar logo
от БНТ
12:26, 02.06.2022 (обновена)
16449
Чете се за: 03:45 мин.
У нас
Слушай новината

Отиде си журналистката Нери Терзиева.

Голяма част от професионалния ѝ път е свързан с Българската национална телевизия. Кариерата ѝ започва през 70-те години в Пловдивския телевизионен център на БНТ. Тогава е в екипа на предаването "За един милиард".

В началото на 90-те, заедно с Асен Агов, е водеща на "Екип 2" на "По света и у нас", а също и програмен директор на "Ефир 2".

От 1996 до 2002 година е прессекретар на президента на Република България Петър Стоянов.

Поклон пред паметта ѝ!

Гилдията скърби за Нери Терзиева

В памет на Нери Терзиева БНТ променя програмата си. От 22.30 БНТ1 ще излъчи филма "Откраднати очи", на който тя е съсценарист. БНТ2 ще излъчи от 22.00 часа документалния филм "Роднини", на който също е съсценарист.

Политици, журналисти и общественици отдават почит към паметта на Нери Терзиева.

Румен Радев: Нери Терзиева никога не изостави убежденията си, честността и обективността бяха водещи принципи в нейната работа

"Нери Терзиева задаваше стандарти в началото на свободната телевизия. Учеше ни не само да търсим новината, но истината и различните гледни точки. В името на Негово Величество зрителя да търсим, а не да чакаме готовите новини от телексите. Начерта пътя на цяло поколение журналисти. Ерудиран човек с позиция, която твърдо отстояваше! Почивай в мир, Нери!" - написа в социалните мрежи вицепрезидентът Илияна Йотова.

Петър Стоянов, президент на Република България 1997-2002: "Отиде си Нери Терзиева. Отиде си от този свят, без да се оплаква и без да ни натоварва с многото здравословни проблеми, които имаше. Такава си беше Нери - винаги усмихната и готова да помогне на всеки. За съжаление пред смъртта ѝ ние не успяхме да ѝ помогнем. Отиде си верен и дългогодишен съмишленик и незаменим приятел, на когото безрезервно съм разчитал и когото винаги съм ценял и обичал. Никой и нищо не могат да запълнят огромната загуба! Почивай в мир, Нери! Завинаги ще останеш в сърцата ни!",

Народното събрание почете с минута мълчание журналистката Нери Терзиева. Това се случи по предложение на депутата от "Има такъв народ" Любомир Каримански. "Днес ни напусна един от най-уважаваните и най-точните справедливи журналисти в нашето ново съвремие", заяви Каримански.

Слави Трифонов, лидер на "Има такъв народ" и телевизионен водещ: "Познавам много хора от цял свят, не само от България. Просто такава ми е работата. Не, такава ми беше работата. И за много малко хора, които познавам, мога да кажа със сигурност, че са добри хора. Днес с огромна мъка на сърцето разбрах, че е починал един такъв човек. Нери Терзиева, ти беше не само добър човек, но и щедър, широкоскроен, умен и прекрасен човек. Толкова е тъжно, че няма повече хора като теб. И още по-тъжно е, че и тебе вече те няма"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обвиненият за незаконни погребения на възрастни остава в ареста
Обвиненият за незаконни погребения на възрастни остава в ареста
146 години безсмъртие: Връх Околчица е център на възпоменателните чествания за делото на Ботев и неговата чета
146 години безсмъртие: Връх Околчица е център на възпоменателните чествания за делото на Ботев и неговата чета