НОВИНИ

Откриха мястото, където вероятно е паднал индонезийският самолет

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
09:15, 10.01.2021
Чете се за: 02:05 мин.
По света
Слушай новината

Индонезийските власти съобщиха, че са открили мястото в Яванско море, където вероятно е паднал пътническият Боинг-737 след излитането си от столицата Джакарта. Аварийните екипи са засекли в морето сигнали, излъчвани вероятно от черната кутия на самолета.

Машината с 62-ма души на борда изчезна от радарите след четири минути във въздуха на път за Понтианак в провинция Западен Калимантан.

Самолет изчезна минути след излитане от Джакарта, на него няма чужди пътници

В издирването участват 10 кораба и военноморски водолази. Самолетът не е изпратил сигнал за бедствие, но се е снижил рязко с 3 хиляди метра за по-малко от минута, сочат радарните данни. Вече са открити предполагаеми отломки и части от тела.

"Спасителите в Джакарта са получили информация от рибари, които твърдят, че са чули експлозия. Към момента не можем да кажем дали експлозията е свързана със самолета. Открихме някои отломки, за които подозираме, че са от самолета, но това предстои да бъде потвърдено", заяви Бамбанг Сурио Аджи от аварийните служби на Индонезия.

На борда е имало 12 души екипаж и 50 пътници, включително седем деца и три бебета. Всички са индонезийци. Машината е на 26 години и била в добро състояние. Полетът е закъснял с 30 минути поради силен дъжд.

Изчезналият Боинг е различен от модификацията 737 Макс, спряна за цялостна преработка до декември след две фатални катастрофи. Едната от октомври 2018-а със 189 загинали също стана край Джакарта и очертаващата се нова трагедия ще повдигне болезнени въпроси към авиоиндустрията в Индонезия.

СНИМКИ: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пакистан остана на тъмно заради срив в електрическата мрежа
Пакистан остана на тъмно заради срив в електрическата мрежа
Жълт код за сняг е обявен в София
Жълт код за сняг е обявен в София