НОВИНИ

Снеговалежът продължава и днес

bnt avatar logo
от БНТ
07:02, 10.01.2021
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

Днес значителни валежи ще има главно в Северозападна България. Преди обяд в останалите райони ще са слаби, но след обяд и там ще се усилят. В Северна България и високите полета на Западна ще вали сняг, в крайните южни райони и по Черноморието - дъжд. В Горнотракийската низина в сутрешните часове дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг. Минимални температури - от минус 1° до 4°; максимални - от 0°-2° в северозападните райони до 6°-7° в крайните южни.

В планините ще е облачно, мъгливо, с валежи, предимно от сняг, на места значителни. Снежната покривка ще продължи да се увеличава. По най-високите части в Югозападна България ще духа силен до бурен западен вятър и ще има виелици и навявания. Ще започне затопляне и в южните райони до около 1300-1400 метра снегът ще преминава в дъжд. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 4°-5°, на 2000 метра - 0°-1°.

През новата седмица в Северозападна и Централна Северна България, както и във високите полета в Западна ще вали предимно сняг и ще продължи да се натрупва снежна покривка. В останалата част от страната през първите дни ще има и дъжд, и сняг, към края на седмицата навсякъде ще вали сняг. След временно спиране на валежите в сряда след обяд, по-късно през деня в четвъртък отново ще завали.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
394 са новите случаи на коронавирус през последното денонощие у нас
394 са новите случаи на коронавирус през последното денонощие у нас
Река Струма отнесе понтонен мост край Благоевград
Река Струма отнесе понтонен мост край Благоевград