Последно сбогом с актьора Филип Трифонов

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
20:46, 09.01.2021
Чете се за: 01:45 мин.
Още
Слушай новината

Днес се простихме с големия български актьор Филип Трифонов. Той остави ярка следа в киното и театъра.

Филип Трифонов напусна земната сцена на Богоявление. Колеги, приятели и почитатели го изпратиха в столичния храм "Свети Седмочисленици".

Любимец на публиката - от екрана и сцената. С интелигентна усмивка и самоирония казваше горчивата истина. Завинаги остава неговата звезда в Алеята на славата на Европейския фестивал на пътуващия театър, а новото кино му остана длъжник.

"Светъл човек, невероятен. И той е един от малкото големи български актьори, който напусна Театър "София", поради несъгласието с репертоара и отиде да работи в строителството и шофьор на такси, когато всички други ламтяха за софийски театри. Достоен пред себе си и пред нас, пред всички", каза Теди Москов.

"Изживя живота си като изправен човек, изживя един достоен изправен живот и няма да си отиде само момчето. Ще го изпратят много приятели и любовта на зрителите и то поколения наред, които ще гледат тези филми", сподели Евгени Михайлов.

"Той беше толкова светъл и позитивен човек. Такъв добър партньор на екрана", заяви Сашка Братанова.

"Фипо, ще те помоля от горе понякога да подаваш по някоя реплика, за да не бъде скучно тук долу", каза Николай Гундеров.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Предупреждение за снеговалежи, силен вятър и дъжд над цялата страна в утрешния ден
Предупреждение за снеговалежи, силен вятър и дъжд над цялата страна в утрешния ден
Пътят към Рилския манастир остава затворен
Пътят към Рилския манастир остава затворен