НОВИНИ

Прощаваме се с Филип Трифонов

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
10:10, 09.01.2021 (обновена)
Чете се за: 02:22 мин.
Още
Слушай новината

Днес се разделяме с големия български актьор Филип Трифонов. Той остави ярка следа в киното и театъра. Филип Трифонов напусна земната сцена на Богоявление. Колеги, приятели и почитатели го изпратиха в столичния храм „Свети Седмочисленици".

Любимец на публиката. Още с ролята на Ран в "Момчето си отива" и "Не си отивай". "Оркестър без име", "Адио Рио", "Като песен" "Лавина". Стана любимец и на сцената. С Николай Гундеров направиха Естествен театър и хитовите спектакли "Вернисаж и Аудиенция, авторските спектакли "Секънд хенд”, "Западна Германия – отечество мое” .

Почина актьорът Филип Трифонов

Филип Трифонов казваше: "Не разбирам как много театрали не могат да проумеят, че за сериозните неща може да се говори несериозно, сигурно не са призвани". А той беше призван! С тънка усмивка и самоирония да казва тежките истини. Завинаги ще остане неговата звезда на Алеята на славата на европейския фестивал на пътуващия театър. А новото българско кино - то му остана длъжник!

Колеги, приятели и почитатели днес го изпратиха към вечния път.

"Фипо, ще те помоля от горе понякога да подаваш по някоя реплика, за да не бъде скучно тук долу", каза режисьорът Николай Гундеров.

"Светъл човек, невероятен. И той е един от малкото големи български актьори, който напусна Театър София, поради несъгласието с репертоара и отиде да работи в строителството и шофьор на такси, когато всички други ламтяха за софийски театри. Достоен пред себе си и пред нас", спомни си режисьорът Теди Москов.

"Не само с ролите му, които са прекрасни, а с това, че изживя живота си като изправен човек, изживя един достоен изправен живот и няма да си отиде само момчето", заяви режисьорът Евгени Михайлов.

СНИМКИ: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доц. Светлана Велизарова: Ако искаме да се справим, до края на годината трябва да ваксинираме 2 милиона
Доц. Светлана Велизарова: Ако искаме да се справим, до края на годината трябва да ваксинираме 2 милиона
Испания е в капана на снежната буря Филомена
Испания е в капана на снежната буря Филомена