НОВИНИ

Туитър блокира за постоянно достъпа на Тръмп до социалната мрежа

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
09:02, 09.01.2021 (обновена)
Чете се за: 02:20 мин.
По света
Слушай новината

Туитър блокира за постоянно достъпа на Доналд Тръмп до социалната мрежа. Причината е ролята му в провокирането на насилие. Сегашният американски президент заяви, че ще си направи собствена платформа.

Обстановката във Вашингтон е спокойна, но районът около Капитолия остава отцепен със засилено присъствие на полиция и армия.

11 дни преди смяната на властта в Съединените щати, Доналд Тръмп загуби основния си канал за комуникация. В Туитър сегашният американски президент има над 88 милиона последователи. Първоначално акаунтът на Тръмп беше блокиран за 12 часа, но вече закрит завинаги. С кратко съобщение от компанията обясниха решението си:

"След внимателен преглед на скорошните публикации в акаунта на Доналд Тръмп и техния контекст, спряхме окончателно акаунта заради риск от по-нататъшно подбуждане към насилие".

За първи път в историята на Туитър, компанията блокира достъпа на държавен глава. "Тръмп загуби най-мощния си мегафон", коментират в социалните медии. Понякога на ден съобщенията му надхвърляха 100. През 2017-а в интервю за Фокс сегашният американски президент заяви, че ако не е Туитър, едва ли той е щял да стигне до Белия дом.

Избраният за президент на Съединените щати прие отказа на Доналд Тръмп да не присъства на церемонията по встъпването му в длъжност.

Джо Байдън: Доналд Тръмп е най-некомпетентният президент в американската история

Джо Байдън заяви, че това е единственото нещо, с което е съгласен с Тръмп. Вицепрезидентът Майк Пенс е "добре дошъл на иногурацията", допълни Байдън. Бъдещият американски президент заяви, че безредиците ще улеснят обединяването на нацията, защото и двете партии са били ужасени от случилото се.

Продължава идентифицирането на нападателите. От ФБР заявиха, че крайнодясната групировка Антифа не стои зад нападението.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП - Пловдив избира нов председател онлайн
БСП - Пловдив избира нов председател онлайн
753 са новите случаи на коронавирус за последното денонощие у нас
753 са новите случаи на коронавирус за последното денонощие у нас