НОВИНИ

Очакват се значителни валежи и днес

bnt avatar logo
от БНТ
08:00, 09.01.2021
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Ще продължи да вали и днес. В северозападните райони от страната снежната покривка ще се увеличава и в комбинация със силният вятър ще има условия за преспи и навявания. В югоизточните райони валежите ще са от дъжд, като на места количествата ще надхвърлят 35 л/кв.м. След временно спиране в следобедните часове, през нощта срещу неделя от запад ще започнат нови валежи, вече почти навсякъде от сняг. Минимални температури - предимно между 0° и 5°; максимални - от 1° - 3° в северозападните до 8°-10° в югозападните райони.

Облачно и с валежи ще бъде и в планините, като границата между дъжд и сняг ще е на около 1200 м.н.в. Ще духа умерен, по високите и открити части временно силен северозападен вятър. В западната половина на Предбалкана снеговалежите ще са значителни и в комбинация с вятъра ще има условия за виелици и навявания. След обяд валежите временно ще спрат, но през нощта срещу неделя в масивите от Западна България отново ще завали сняг. Максималната температура на 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра – около минус 2°.

В неделя и понеделник ще продължи да вали, като във все повече райони от страната дъждът ще преминава в сняг. В Северозападна България ще се образува снежна покривка, а в понеделник, когато се очаква слабо затопляне, в Западна България са възможни и поледици. Във вторник ще започне ново понижение на температурите, но валежите постепенно ще спират.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
753 са новите случаи на коронавирус за последното денонощие у нас
753 са новите случаи на коронавирус за последното денонощие у нас
В Дупница се събраха на демонстрация в подкрепа на горския, който се сби с бракониер
В Дупница се събраха на демонстрация в подкрепа на горския, който се сби с бракониер