НОВИНИ

Пътната полиция започва акция в цялата страна

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
20:07, 08.01.2021
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Пътната полиция започва акция в цялата страна за спазване на скоростта и дали шофьорите дават предимство на пешеходците на указаните за това места. Акцията ще продължи до 13 януари. В различните области на страната ще се следи за различни нарушения според анализите за изминалата година.

За София, Пловдив и Сливен операцията е насочена към контрол над водачите, които не пропускат пешеходците на пешеходните пътеки и отнемат тяхното предимство. Ще се следи и за това дали самите пешеходци пресичат на определените за това места.

"Да внимават на местата, където се очаква да пресичат пешеходци, да бъдат с особено внимание, да пропускат пешеходците и да бъдат внимателни", призова Николай Крушарски от "Пътната полиция".

На едно от най-оживените места в Пловдив се случва така.

"Възможно е с минути да се чака, дори да си стъпнал на пътеката, просто те бързат сигурно за да хванат вълната, следващото кръстовище", разказа Катрин Гутман.

Във Велико Търново акцията ще бъде насочена към скоростта, с която се движат тежкотоварните автомобили заради тежките инциденти с големи камиони по това време на годината. По повод усложняващата се обстановка и предвидения от синоптиците сняг, от Пътната полиция призовават шофьорите да се подготвят.

Да бъдат по-внимателни, да шофират автомобилите в зимни условия, да спазват необходимата дистанция, както и да сядат да управляват автомобили подготвени за тези зимни условия, каза още Николай Крушарски от "Пътната полиция".

Според Пътна полиция за 2020 година броят на тежките инциденти със загинали на пътя са с около 15-17% по-малко в сравнение с 2019 г.

Автор: Екип на "По света и у нас"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицаи ще заснемат с камери на ревера всеки проверяван гражданин
Полицаи ще заснемат с камери на ревера всеки проверяван гражданин
Барабанист на оркестър "Канарите" влиза в затвора заради шофиране след употреба на наркотици
Барабанист на оркестър "Канарите" влиза в затвора заради шофиране след употреба на наркотици