НОВИНИ

Пловдивски социалисти поискаха обяснение от Нинова за изключването на Георги Гергов от БСП

Вера Александрова
от Вера Александрова
18:24, 08.01.2021 (обновена)
Чете се за: 04:15 мин.
У нас
Слушай новината

Гневни социалисти от Пловдив, недоволни от изключването на Георги Гергов от БСП, поискаха среща с Корнелия Нинова в централата на партията. Те пристигнаха на "Позитано", но успяха само да предадат протестната си декларация. Вместо отговор на искането им, Корнелия Нинова публикува във Фейсбук как ръководството работи за реформирането на партията.

Изглежда, че в БСП не може да е спокойно. Напрежението между Корнелия Нинова и вътрешната опозиция продължава и след прекия вот и Конгреса на партията. Този път сблъсъкът е породен от изключването на бизнесмена Георги Гергов от Пловдив. Опозицията на Нинова твърди, че тя си разчиства сметките с неудобните. Нейният отговор е, че новото ръководство провежда реформа в партията.

Недоволните пловдивски социалисти видяха редица нарушения в отстраняването на Георги Гергов. Обясниха, че той напусна Националния съвет на БСП в края на миналата година, затова не може да бъде изключен от широкото ръководство, а само от първичната организация, в която членува.

"По устав и по правилата би трябвало първичната организация да вземе такова решение. До момента такова решение няма, дори не е повдиган въпроса, затова и ние се изненадваме как Националният съвет и изпълнителното бюро взима едно такова решение, което е противоуставно", коментира Тодор Стоилов.

Видяха нарушение и в това, че резултатът е обявен преди да изтече крайният срок - 12 януари. Обявиха също, че получават подкрепа и от други партийни структури в страната.

"Социалистите от Перник ни подкрепят, те са тук, една част от тях, ето ги другарите, здравейте, другари, от Перник. Колегите от Варна са на тяхното мнение, колегите в Криводол и в много други места, където има проблеми, за съжаление", заяви Георги Търновалийски.

Кметът на Перник, който също е в обтегнати отношения с тясното ръководство на партията, заяви за БНТ, че това, което се случва в БСП е разчистване на лични сметки.

"Това, което се случи в моята партия, вещае много тежка катастрофа на изборите, защото последната година-година и половина единственото, което можем да асоциираме с БСП, е вътрешнопартийната саморазправа. За съжаление, Корнелия Нинова се оказа много агресивна жена, много първосигнална жена, много злобна жена, която не търпи критика, не търпи чуждо мнение, коментира Станислав Владимиров.

Според недоволните част от напрежението е породено и от реденето на листите за предстоящия парламент.

Корнелия Нинова избягна срещата със социалистите от Пловдив. От "Позитано" 20 отказаха да коментират пред медиите напрежението в партията. Вместо отговор Корнелия Нинова публикува във Фейсбук как работи ръководството в момента.

Посочи, че реформата в БСП продължава с разкриването на три нови центъра - за стратегически, исторически и политически изследвания; за обучение на кадри и за публични политики. Според нея по този начин се гарантират трите стълба на едно управление: идеи, кадри и управленски политики. Нинова напомня, че в последните 4 години през различни форми на обучение в партията са преминали 2100 участници, като някои от тях вече са кметове, общински съветници, народни представители, евродепутати. Подчертава, че след редица срещи по места БСП предлага управленски политики, изготвени на базата на „Визия за България". А те ще послужат за предизборната платформа на БСП.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ново огнище на COVID-19 в дом за хора с увреждания в Две могили
Ново огнище на COVID-19 в дом за хора с увреждания в Две могили
Единствената на Балканите ферма за скариди е в България
Единствената на Балканите ферма за скариди е в България