НОВИНИ

Как ще влизаме и пребиваваме в Гърция след въведената 7-дневна карантина

bnt avatar logo
от БНТ
09:46, 09.01.2021
Чете се за: 01:37 мин.
По света
Слушай новината

Гръцките власти удължават срока на карантината за влизащите през ГКПП "Промахон". Те ще бъдат поставяни под 7-дневна карантина на посочен от тях адрес. Причината - усложнената епидемична обстановка.

Новата карантина важи за всички влизащи на територията на Република Гърция пътуващи граждани, които могат да го сторят само през граничен пункт "Кулата - "Промахон". Както и досега, те трябва да предоставят попълнен онлайн формуляр с генериран QR код и адреса, на който ще пребивават в рамките на следващите седем дни, докато трае карантината. Те трябва да имат и предоставен отрицателен PCR тест. Въпреки това, на граничния пункт "Промахон" задължително ще им се прави и бърз антигенен тест. При наличието на положителен такъв, те ще трябва да бъдат карантинирани на посочения от тях адрес в рамките на 14 дни.

Ограничението на 7-дневната карантина не важи за шофьорите на тежкотоварни автомобили, които преминават безпроблемно през граничния пункт и през останалите гранични пунктове.

Ограничението на 7-дневната карантина не важи и за работещите в пограничните райони, които пребивават в рамките на 24 часа. За целта те трябва да показват на граничните власти документ, че работят в пограничните райони. Това ограничение засега важи до 21 януари.

Репортер: Десислава Малинова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няколко са версиите за смъртта на 8-годишното дете в Мездра
Няколко са версиите за смъртта на 8-годишното дете в Мездра
Дания ограничава влизането и напускането на страната
Дания ограничава влизането и напускането на страната