НОВИНИ

Откриха над 14 500 кутии контрабандни цигари в камион с авточасти на ГКПП "Лесово"

откриха 500 кутии контрабандни цигари камион авточасти гкпп лесово
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Давид Сукнаров
11:53, 24.09.2024 (обновена)
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Откриха голямо количество контрабандни цигари, скрити в камион, на ГКПП "Лесово". Проверката е извършена в рамките на съвместна операция по противодействие на контрабандата с участието на екипи от Агенция "Митници", Главна дирекция "Гранична полиция", ГД "Борба с организираната престъпност" и Национална агенция за приходите.

До залавянето се е стигнало, след като на митническия пункт пристигнала товарна композиция с румънска регистрация от Турция. Според представените документи от водача, който е бил румънски гражданин, той превозвал 36 колета с авточасти от Турция за Румъния през България.

При проверка на товара със специализирана рентгенова апаратура митническите служители селектират сред декларираната стока зони с подозрителна плътност.

Извършена е физическа проверка, при която в част от колетите с авточасти са открити кашони и найлонови торби, съдържащи общо 290 800 къса или 14 540 кутии недекларирани цигари от различни търговски марки, всички с турски акцизен бандерол.

Контрабандните цигари на стойност около 100 000 лева са иззети.

По случая е образувано досъдебно производство.

Само през първите 19 дни на месец септември митническите служители на МП "Лесово" са предотвратили 96 опита за контрабандно пренасяне на тютюневи изделия и са задържали 687 360 къса недекларирани цигари.

Задържаните контрабандни цигари на пункта от началото на годината са близо 4 милиона къса, като в повечето случаи акцизните тютюневи изделия са открити сред декларирани стоки в товарни автомобили, пътуващи от Турция през България за европейски държави, в които пазарната цена на цигарите е значително по-висока.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Призовават за пълното ни приемане в Шенген на 10 октомври
Призовават за пълното ни приемане в Шенген на 10 октомври
Нов изпълнителен директор в ЦСКА
Нов изпълнителен директор в ЦСКА