НОВИНИ

Откриха над 28 кг наркотици в кутии с латексна боя на пункта "Малко Търново"

откриха наркотични вещества кутии латексна боя пункта търново
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: Агенция "Митници"
14:05, 18.08.2022
Чете се за: 02:02 мин.
Криминално
Слушай новината

Митническите служители на пункта "Малко Търново" задържаха 28 пакета, съдържащи хероин и три други наркотични вещества с общо бруто тегло 28,519 кг, съобщиха от Агенция "Митници". Наркотиците са открити при митническа проверка на влизащ в страната от Турция автобус с пътници. Направен е опит веществата да бъдат укрити чрез опаковането им в кутии с фабрично запечатана латексна боя.

Автобусът с българска регистрация пътувал по редовна линия от Истанбул за Силистра. На митническия пункт екипажът от двама шофьори и стюард, както и всички пътници, са заявили, че нямат нищо за деклариране. При последвалата митническа проверка на превозното средство и на багажа на пътниците митническите служители откриват в багажното отделение на автобуса три фабрично запечатани пластмасови кофи с надписи на латексна боя.

Инспекторите откриват при отварянето на кутиите, че в тях има малко количество боя, а под нея са поставени общо 28 пакета, увити в найлони. Установено е, че 22 от пакетите съдържат 21,579 кг пресовано кафеникаво вещество, което при извършения полеви наркотест реагира на хероин. Съдържанието на другите 6 пакета с неправилна форма, също установено чрез полеви наркотестове, е хашиш, метамфетамин и опиум. Очакват се експертните заключения за наркотичните вещества.

По случая е образувано досъдебно производство. Задържани са стюардът на автобуса - български гражданин, както и двамата шофьори - турски граждани. Разследването по случая продължава.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Локомотив Пловдив се раздели с Венсан Марсел
Локомотив Пловдив се раздели с Венсан Марсел
Удължават ковид мерките у нас до 25 август, маските в градския транспорт остават задължителни
Удължават ковид мерките у нас до 25 август, маските в градския транспорт остават задължителни