НОВИНИ

Откриха обновеното спешно отделение на Кардиологичната болница в София

кардиологична болница спешно отделение
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
13:41, 18.12.2023
Чете се за: 01:52 мин.
Още
Слушай новината

Обновеното спешно отделение на МБАЛ „Национална кардиологична болница“ в София беше открито днес с кратка церемония, на която символично беше разрязана лента. На нея присъстваха зам.-министърът на здравеопазването доц. д-р Петко Стефановски и кметът на столичния район „Илинден“ Емил Бранчевски.

Поради специализираните и уникални за страната дейности, които се осъществяват в това лечебно заведение, то утвърди мястото си сред ключовите лечебни заведения в цялата страна, каза зам.-министър Стефановски. Той подчерта, че Спешното отделение е сред най-натоварените структури, тъй като осигурява непрекъснат прием на болните. Той отбеляза, че отделението вече разполага с една подобрена база, където ще бъдат осигурявани медицински грижи на още по-високо ниво.

Ще направя всичко възможно да подобрим и средата извън болницата, каза районният кмет на „Илинден“ Емил Бранчевски. По думите му инфраструктурата пред лечебното заведевние е от важност най-вече за трудноподвижните и възрастните хора.

Преустройството на съществуващата база на една от ключовите структури на лечебното заведение се реализира в рамките на проект BG16RFOP001-4.001-0001 „Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ“, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 - 2020.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Николай Колев и Георги Татаров и техният Нарбон стигнаха до втора победа във френското първенство
Николай Колев и Георги Татаров и техният Нарбон стигнаха до втора победа във френското първенство
Българските волейболисти и клубните им тимове постигнаха победи в Италия
Българските волейболисти и клубните им тимове постигнаха победи в Италия