Откриват допълнителни пунктове за ваксинация в почивните дни в Русе

от БНТ
18:53, 13.01.2022
Чете се за: 01:30 мин.
Още
отново отварят bdquoзелени коридориldquo ваксинация covid русе бяла
Слушай новината

В Русенска област откриват допълнителни пунктове за ваксинация в почивните дни. Въпреки негативната тенденция за увеличаване на броя на заразените с COVID-19 не се предвиждат допълнителни мерки, реши Областният оперативен щаб.

Кирил Петков: Мерките ще бъдат определени от интензивните легла

Училищата засега няма да излизат онлайн, въпреки че расте броят на децата с коронавирус. Заболеваемостта е под 10%. С положителен тест за коронавирус са 118 ученици в областта, а 63 са паралелките поставени под карантина. 41 преподаватели са с положителен тест за COVID-19.

Училищата ще се затварят само в краен случай

В Русенска област ще се открият допълнителни пунктове за ваксинация в почивните дни, тъй като се наблюдава повишен интерес към ваксинирането. В момента и в събота, и в неделя работи само пункта в болницата в Бяла.

До днес в региона са извършени 113508 имунизации, повторна доза са получили 54788 души, бустерна са си поставили 12760 русенци.

На този етап няма много по-сериозен натиск върху русенските болници - по последни данни малко над 63% от леглата за лечение на пациенти с коронавирус са заети. Не се предвижда спиране на плановия прием.

Автор: Даниела Василева

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Шиникова се класира на 1/4-финалите в Тунис
Шиникова се класира на 1/4-финалите в Тунис
Брюксел доволен от предложението за отпадане на "златните паспорти"
Брюксел доволен от предложението за отпадане на "златните паспорти"