НОВИНИ

Отличиха пожарникари в Пловдив

отличиха пожарникари пловдив
bnt avatar logo
от БНТ
14:29, 03.02.2022
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

Пловдивската дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" обяви на официална церемония имената на служителите, които ще представят дирекцията в националния конкурс "Пожарникар на годината - 2021 г.".

Класирането на областно ниво беше направено от комисия, след обсъждане на конкретни предложения и оценки за работата на служителите от всички подразделения, уточниха от дирекцията.

За комплексен победител беше избран 27-годишният Мюрсел Нурай Мурад, който е инспектор в Първа пожарна служба в Пловдив. Той е пример за професионализъм, себеотрицание и подражание, заради участието си в гасенето на сложните и тежки пожари от миналото лято, разразили се през няколко дни в селата Старосел, Кръстевич и Михилци.

Отличен в направление „Пожарогасителна дейност” е инспектор Иван Колев от Карлово. Той е участвал в гасенето на три големи пожара през август – в селата Розино, Ведраре и в горски боров масив над Карлово.

Първи в раздел „Спасителна дейност” е началник сектор „Специализирани оперативни дейности” – главен инспектор Петър Петров. 32-годишният огнеборец ръководи екипите на първа линия в огнените бедствия, продължили с дни, в селата Югово и Нареченски бани.

Отличени са още инспектор Борис Канагрохов и старши инспектор Йордан Михов от Пловдив.

Репортер: Николай Райшинов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МОН обмисля обединяване на висши училища
МОН обмисля обединяване на висши училища
Николай Стайков е новият селекционер на националния отбор по футзал
Николай Стайков е новият селекционер на националния отбор по футзал