НОВИНИ

Отложиха и Астън Вила - Бърнли заради коронавирус сред "виланите"

Стивън Джерард
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:24, 18.12.2021
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Двубоят между Астън Вила и Бърнли от 18-ия кръг на Висшата лига бе отменен само 2 часа преди началото му. Това стана ясно след изявление на Висшата лига.

Причината за решението е нарастващият брой на заразени футболисти и треньори в лагера на "виланите". По-рано тази сутрин бирмингамци са уведомили представители на първенството, че наставникът Стивън Джерард не може да събере достатъчния брой играчи, които да се изправят срещу "виненочервените". Играчи като Марвелъс Накамба, Бертранд Траоре и Ашли Йънг пък страдат от контузии. След консултация със здравните власти от шампионата решили отлагането на сблъсъка.

Това е 6-ият мач от кръга, който няма да се проведе по програма, заради болни от коронавирус играчи и треньори. В становището пише, че към момента останалите 4 срещи ще се проведат по график.

В четвъртък от Висшата лига заявиха, че възнамеряват да продължат с мачовете, стига да е осигурена безопасна работна среда за всеки един член от персонала на даден тим.

Към момента още не е ясно кога ще бъдат насрочени мачовете. Клубовете от Висшата лига ще проведат извънредна среща в понеделник, на която да дискутират как новата вълна от коронавирус засяга Висшата лига и да обсъдят кога да бъдат изиграни отменените срещи.

Кръгът ще бъде открит със срещата между Лийдс и Арсенал на стадион "Елън Роуд".

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВАС отмени избора на ректор на Техническия университет в София
ВАС отмени избора на ректор на Техническия университет в София
Автомобилът, с който е спрян Владислав Горанов, е чист - данните били клонирани
Автомобилът, с който е спрян Владислав Горанов, е чист - данните били клонирани