НОВИНИ

Отнемат книжката на кмета на Ахелой, той отрича да е бил пиян

bnt avatar logo
от БНТ
12:21, 19.12.2021
Чете се за: 03:12 мин.
У нас
Слушай новината

Освободиха от ареста кмета на Ахелой Иван Георгиев и отнеха шофьорската му книжка. Той беше задържан заради неподчинение на полицейско разпореждане. Органите на реда забелязали автомобила му да криволичи и решили да го спрат за проверка. Георгиев обаче опитал да избяга и започнало преследване.

Полицейската гонка из Ахелой приключва в края на улица "Елхово", където полицейските служители успели да спрат автомобила на кмета. Той се е държал арогантно, като отказал категорично да бъде тестван за алкохол и наркотици. Не представил нито шофьорска книжка, нито лична карта.

Това довело до ареста му. По пътя обаче за районното той се оплакал от силни болки в корема. Транспортиран е до болницата в Бургас, където му е извършен преглед и след това е отведен в Поморие.

Късно през нощта кметът на Ахелой Иван Георгиев е освободен от ареста и се прибрал в дома си. Откриваме единствено съпругата му, която обаче не е разговаряла с него за случая.

"Учуди ме. Не знам дали имат право да го задържат така без никаква проба, без нищо", заяви Божана Георгиева, съпруга на кмета на Ахелой.

БНТ: Той е отказал да му бъде взета.

- "Да, отказал е".

БНТ: Защо се е стигнало до гонка?

- "Нищо не знам, аз не съм говорила с него", допълни съпругата на кмета на Ахелой.

Тя обясни, че той спи след случката снощи и обеща да го събуди. След 15 минути слезе отново, но сама.

Кметът на Ахелой при задържането си: Имам сериозни болки в корема

"Някакъв сценарий, така се съмнява", добави Божана Георгиева.

В телефонен разговор с екипа ни, кметът отрече да е шофирал пиян. Не обясни обаче защо не се е подчинил на полицейското разпореждане и защо отказал да му бъде направена проба за алкохол. След като изпитал болки в корема е откаран в болницата.

Направен му е ехограф, който не установил нищо. Лекарите поискали да му вземат кръв, но тогава кметът изведнъж се почувствал по-добре. Арестът му днес бе сред най-обсъжданите теми в Ахелой.

Кметът на Ахелой е бил арестуван след гонка с полицията

"Да, понякога съм го виждал да кара пиян. Аз също консумирам алкохол, но не шофирам", заяви Вилъм Олст, жител на Ахелой.

От полицията съобщиха, че на кмета Иван Георгиев ще му бъде отнета шофьорската книжка и ще бъде глобен с 2000 лева заради отказа да бъде тестван с дрегер и неподчинение на полицейско разпореждане.

Репортер: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мартин Камбуров: Подобряването на рекорда е най-успешният момент в кариерата ми
Мартин Камбуров: Подобряването на рекорда е най-успешният момент в кариерата ми
Убийство е една от версиите след намереното тяло край Стара Кресна
Убийство е една от версиите след намереното тяло край Стара Кресна