НОВИНИ

Отново пълна зала очаква България срещу Словения в последния двубой от груповата фаза на Евроволей 2023

От БФ Волейбол споделят, че всички състезатели в родния тим са здрави и тренират в отлично настроение преди мача тази вечер от 20:30 часа в зала "Конгресна" в Двореца на културата и спорта във Варна

отново пълна зала очаква българия словения последния двубой груповата фаза евроволей 2023
Снимка: БФ Волейбол
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БФ Волейбол
14:18, 05.09.2023
Чете се за: 03:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Тази вечер от 20:30 часа националният отбор на България по волейбол за мъже излиза в петия и последен мач от своята Група "В" на Евроволей 2023, а съперник е лидерът в подреждането Словения.

"Трикольорите" вече си осигуриха участие в елиминациите, като единствената въпросителна остава на коя позиция ще завършим в потока и срещу кой ще се изправим на осминафинал. Теоретично родните национали могат да заемат всяко едно от местата между 2-о и 4-о в подреждането, което би могло да се окаже ключово за амбициите ни оттук нататък в турнира

Досега България постигна два успеха (срещу Финландия и Украйна) и две загуби (срещу Испания и Хърватия). За публиката във Варна обаче победите са 5 от 5. Подобно на четирите мача на "лъвовете" досега, и днес зала "Конгресна" в Двореца на културата и спорта във Варна ще бъде пълна до краен предел. Още дни преди срещата със Словения бяха останали единични бройки от билетите. Така, тимът на Пламен Константинов ще може да се радва отново на горещата подкрепа на трибуните.

Добрата новина за селекционерът на "лъвовете" е, че всички състезатели са здрави и по-рано днес взеха пълноценно участие в сутрешната тренировка, която премина и при отлично настроение, написаха от БФ Волейбол.

В същото време две от звездите на Словения Клемен Чебул и Рок Можич споделиха, че очакват труден мач срещу България, но са категорични, че те ще излязат за победа.

"Излизаме за успех и срещу България. Искаме да удължим победната си серия максимално със същата увереност, както досега. Разбира се, знаем, че ще бъде трудно, защото съперникът ще има подкрепата на своите фенове, а пълната зала винаги е огромно предимство. Надявам се да се насладим на един страхотен мач", коментира Клемен Чебул.

"Ще ни бъде трудно срещу България. Мисля, че няма да имаме почивка след за петия мач след четирите ни победи, ако познавам добре нашия треньор. Но все пак очаквам много добър мач. Залата във Варна ще бъде пълна. Това е много хубаво и очаквам с нетърпение този двубой. Със сигурност феновете ще бъдат луди и наистина можем да очакваме много добър мач. България има нужда от тази победа, за да бъде в по-добра позиция за предстоящите мачове от елиминациите. Но ние ще дадем всичко от себе си, искаме пета победа. Това също е много важен мач за нас. Как да кажа - за нас е важно да имаме малко по-тежък мач, защото засега печелим лесно. Важно е да участваме в такава битка преди предстоящите ни важни срещи. Трябва да се наслаждаваме и победата ще дойде, ако играем достатъчно добре", заяви посрещачът Рок Можич.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Национална мрежа за развитие на градовете бе открита в Пловдив днес
Национална мрежа за развитие на градовете бе открита в Пловдив днес
Как протича подготовката за местния вот на 29 октомври?
Как протича подготовката за местния вот на 29 октомври?