НОВИНИ

България излиза срещу Словения в последния си двубой от груповата фаза на Евроволей 2023

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:09, 05.09.2023
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
българия излиза словения последния двубой груповата фаза евроволей 2023
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Българският национален отбор по волейбол за мъже се изправя тази вечер срещу Словения в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта във Варна в последния си двубой от груповата фаза на Евроволей 2023.

До този момент момчетата на Пламен Константинов записаха успехи срещу Финландия и Украйна, но в същото време допуснаха поражения от Испания и Хърватия. Така, "лъвовете" са с баланс 2-2 и актив от 6 точки преди сблъсъка със словенците, които са европейски вицешампиони в три от последните четири първенства на Стария континент.

Добрите новини за българите дойдоха още вчера, когато стана ясно, че нашият тим със сигурност продължава към осминафиналите на Евроволей 2023, но двубоят тази вечер може да се окаже ключов за това в какъв поток ще попаднат "трикольорите" във фазата на елиминациите и кои ще бъдат техните съперници в него. Една победа срещу Словения пък със сигурност би донесла и самочувствие на Цветан Соколов и компания.

Ситуацията е такава, че евентуална победа за България би могла да изкачи нашите момчета до второто място в подреждането на група "В", което в следващата фаза по всяка вероятност би означавало мач срещу Румъния.

Загуба за "лъвовете" обаче крие опасността да ги остави на четвърто място в групата и да им отреди среща с един от големите фаворити Франция още в осминафиналите на надпреварата. Разбира се, крайното подреждане зависи и от другия двубой в нашия поток между Испания и Украйна днес от 17:30 часа.

В същото време нашият съперник довечера Словения вече записа четири поредни победи на Евроволей 2023 и си гарантира първото място в нашата група, като тази вечер момчетата на Джордже Крецу ще се стремят единствено към това да запазят стопроцентовия си актив в надпреварата.

Припомняме ви, че независимо от развоя на мачовете тази вечер България ще продължи да играе своите срещи от турнира в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта във Варна и във фазата на елиминациите, като морската ни столица ще бъде домакин на общо четири осминафинала и два четвъртфинала преди да станат ясни най-добрите четири отбора в турнира, които ще се отправят към Рим за заключителните битки от шампионата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След нападение от куче във Велико Търново: Пострадалата жена е оперирана заради голяма рана на ръката
След нападение от куче във Велико Търново: Пострадалата жена е оперирана заради голяма рана на ръката
Анастасия Стойчева, НИМХ: Захлаждането няма да е продължително
Анастасия Стойчева, НИМХ: Захлаждането няма да е продължително