НОВИНИ

Отрицателни са тестовете за коронавирус на премиера Борисов

отрицателни тестовете коронавирус премиера борисов
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:14, 24.07.2020 (обновена)
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

При направените повторни тестове на министър-председателя Бойко Борисов, на началника на политическия му кабинет Деница Желева и на членовете на екипа на премиера, резултатите са отрицателни, съобщиха от пресцентъра на МС.

Всички служители на администрацията на Министерския съвет се тестват, след като в началото на настоящата седмица бяха установени двама служители от администрацията с COVID-19.

Към настоящия момент в резултат на направените тестове са установени нови два случая на заразени служители от администрацията на МС.

Така общият брой на заразени с COVID-19 служители става четирима. По-голямата част от администрацията на МС вече е тествана, като до понеделник се очаква да станат ясни резултатите и от последните тестове.

От ВМА съобщиха до медиите, че след завръщането от Брюксел на делегацията, водена от министър-председателя Бойко Борисов са взети проби за PCR-тест за COVID-19 на всички нейни членове. Всички резултати от вчера, 23.07.2020 г., са отрицателни, с изключение на този на г-жа Деница Желева, който е отчетен като съмнително положителен.

Подобни резултати (съмнително положителни) се отчитат по 4-5 на ден в лабораторията на Военномедицинска академия и съгласно процедурата се повтарят с различни тестове и в други лаборатории, а лицето се поканва за повторна проба на следващия ден с препоръка да избягва контакти и да предупреди контактните лица до потвърждаване на окончателния резултат.

На Деница Желева, на премиера Борисов и екипа му са взети втори проби, като вчерашната на Желева е изпратена за изследване и в Националната референтна лаборатория.

Министър-председателят Бойко Борисов и членовете на делегацията са предупредени, че трябва да избягват контакти до излизане на окончателните резултати. Към настоящия момент, 24.07.2020 г., 13.30 часа, резултатите от PCR-тестовете на всички тествани от делегацията са отрицателни.

От гледна точка важността на проведената среща и контакти в Брюксел, на премиера Борисов и г-жа Желева отново ще бъдат направени PCR-тестове през следващите дни, информират от ВМА.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Затварят сградата на община Ямбол заради служителка с коронавирус
Затварят сградата на община Ямбол заради служителка с коронавирус
Гръцки гранд иска Кирил Десподов
Гръцки гранд иска Кирил Десподов