НОВИНИ

Отстраненият шеф на пловдивската полиция заяви, че е в отпуск по бащинство

началникът пловдивската полиция йордан рогачев временно отстранен длъжност
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:54, 23.06.2021 (обновена)
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Началникът на пловдивската полиция старши комисар Йордан Рогачев е временно отстранен от длъжност заради образувано дисциплинарно производство срещу него, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Пловдив.

Заповедта за отстраняването идва директно от служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков и ще е в сила докато не приключи производството. А резултатите от него ще решат и бъдещето му в системата.

Към момента старши комисар Рогачев е в отпуск по бащинство – това заяви самият той за БНТ. Съпругата му се е върнала на работа и до ноември той ще може да използва отпуск за гледане на дете до 2-годишна възраст.

Болничният на старши комисар Йордан Рогачев вече е изтекъл. Той постъпи в Университетската болница в Пловдив веднага след като служители на Трето районно, сред които и началникът на управлението, бяха арестувани. От тогава изпълняващ длъжността директор на ОД на МВР-Пловдив е комисар Петър Тодоров.

Междувременно, в социалните мрежи съпругата на Йордан Рогачев изрази възмущението си от начина, по който му е връчена заповедта за отстраняването му.

От поста й става ясно, че полицейски бус на специализираните сили днес по обед е препречил пътя на автомобила, шофиран от Рогачев. А след това пред дома му са слезли цивилни и униформени полицаи. Всичко станало пред едно от децата на отстранения полицейски шеф. Според съпругата на Рогачев, той и семейството им са подложени на безпрецедентен натиск.

Автор: Деница Торньова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът Радев ще участва в заседанието на Европейския съвет на 24 и 25 юни
Президентът Радев ще участва в заседанието на Европейския съвет на 24 и 25 юни
Изложиха шедьовър на Рембранд след реконструкция (Снимки)
Изложиха шедьовър на Рембранд след реконструкция (Снимки)